GEA Štajersko-prekmursko bučno olje
GEA bučno olje
GEA olje za solate
GEA oljčno olje
Gea ekstra deviško oljčno olje
GEA ekstra deviško oljčno olje Avantgarde
GEA ekstra rastlinsko olje
GEA ekstra sončnično olje
GEA sončnično olje
GEA sezamovo olje
GEA repično olje
GEA laneno olje
GEA konopljino olje
GEA orehovo olje
GEA oljčno olje z aromo česna
GEA oljčno olje z aromo tartufov
GEA sončnično olje z zelišči
GEA sončnično olje z zelišči
GEA BIO ekstra deviško oljčno olje
GEA BIO sončnično olje
GEA BIO olje črne kumine
GEA BIO kokosovo olje 500 ml
GEA BIO kokosovo olje 500 ml
Gea bio kokosovo olje
BIO izdelek

Gea bio kokosovo olje

jedilno hladno stiskano iz ekološke pridelave - deviško

Sestavine:

  • 100 % jedilno hladno stiskano kokosovo olje
    iz ekološke pridelave, deviško

 

Značilnosti:

  • pridobljeno je s postopkom hladnega stiskanja sredice sveže obranih in ekološko pridelanih kokosovih orehov
  • sestavljeno je iz nasičenih srednje-verižnih maščobnih kislin in ne vsebuje trans maščobnih kislin
  • vsebuje 50 % lavrinske kisline, ki se v črevesju pretvori v monolavrin ter deluje antivirusno in antibakterijsko
  • olje je prijetnega okusa in ima bogat  vonj po kokosu
  • olje spreminja agregatno stanje glede na temperaturo okolja. Na hladnem (oz. v hladilniku) se hitro strdi, na sobni temperaturi postaja vse mehkejše, pri temperaturi nad 25 °C postane olje tekoče in bistro.

 

Uporaba:
Kokosovo olje je zaradi sestave maščobnih kislin izjemno stabilno pri visokih temperaturah, zato je primerno za peko, cvrtje in kuhanje. S svojo eksotično aromo obogati juhe, omake, jedi iz voka, eksotične solate, sladice. Je odlična sestavina  v domačih receptih za pripravo čokolade, sladoleda, uporabno je za peko palačink in drugih sladic. Za božanski okus, dodatno hranilno vrednost in odlično odpornost ga priporočamo tudi  kot sestavino sadnih in zelenjavnih napitkov (smoothie).
Uporabljamo ga tudi za nego kože in las.

Pakiranje: kozarec 500 ml

Hranilne vrednosti

GEA Bio kokosovo olje HS

 

Znak Ekoekoloski_logo

 

Pridobljeno je s postopkom hladnega stiskanja sredice sveže obranih in ekološko pridelanih kokosovih orehov. Sestavljeno je iz nasičenih srednje-verižnih maščobnih kislin in ne vsebuje trans maščobnih kislin. Je izjemno stabilno pri visokih temperaturah, zato je primerno za peko, cvrtje in kuhanje. S svojo eksotično aromo obogati juhe, omake, jedi iz voka, eksotične solate, sladice. Uporabljamo ga tudi za nego kože in las.