GEA Štajersko-prekmursko bučno olje
GEA bučno olje
GEA olje za solate
GEA oljčno olje
Gea ekstra deviško oljčno olje
GEA ekstra deviško oljčno olje Avantgarde
GEA ekstra rastlinsko olje
GEA ekstra sončnično olje
GEA sončnično olje
GEA sezamovo olje
GEA repično olje
GEA laneno olje
GEA konopljino olje
GEA orehovo olje
GEA oljčno olje z aromo česna
GEA oljčno olje z aromo tartufov
GEA sončnično olje z zelišči
GEA sončnično olje z zelišči
GEA BIO ekstra deviško oljčno olje
GEA BIO sončnično olje
GEA BIO olje črne kumine
GEA BIO kokosovo olje 500 ml
GEA BIO kokosovo olje 500 ml
Gea bio kokosovo olje
BIO izdelek

Gea bio kokosovo olje

jedilno rafinirano iz ekološke pridelave

Sestavine:

  • 100 % jedilno rafinirano kokosovo olje
    iz ekološke pridelave

 

Značilnosti:

  • ekološko pridelano in pridobljeno s postopkom rafinacije kokosovega olja, iztisnjenega iz sušene kokosove sredice – kopre
  • sestavljeno je iz nasičenih srednje-verižnih maščobnih kislin in ne vsebuje trans maščobnih kislin
  • vsebuje 50 % lavrinske kisline, ki se v črevesju pretvori v monolavrin ter deluje antivirusno in antibakterijsko
  • olje je brez specifičnega vonja in okusa po kokosu
  • olje spreminja agregatno stanje glede na temperaturo okolja. Na hladnem (oz. v hladilniku) se hitro strdi, na sobni temperaturi postaja vse mehkejše, pri temperaturi nad 25 °C postane olje tekoče in bistro.

 

Uporaba:
Kokosovo olje je zaradi sestave maščobnih kislin izjemno stabilno pri visokih temperaturah, zato je primerno za kuhanje, praženje in cvrtje. Uporabljamo ga lahko pri peki, kot nadomestek masla ali margarine, za pripravo domačega sladoleda in drugih presnih sladic.

Pakiranje: kozarec 500 ml

Hranilne vrednosti

GEA bio kokosovo olje rafinirano

Znak Ekoekoloski_logo

GEA Bio rafinirano kokosovo olje je ekološko pridelano in pridobljeno s postopkom rafinacije kokosovega olja, iztisnjenega iz sušene kokosove sredice – kopre.  Olje je brez specifičnega vonja in okusa po kokosu. Sestavljeno je iz nasičenih srednje-verižnih maščobnih kislin in ne vsebuje trans maščobnih kislin. Je izjemno stabilno pri visokih temperaturah, zato je primerno za peko, praženje in cvrtje.