GEA Štajersko-prekmursko bučno olje
GEA bučno olje
GEA olje za solate
GEA oljčno olje
Gea ekstra deviško oljčno olje
GEA ekstra deviško oljčno olje Avantgarde
GEA ekstra rastlinsko olje
GEA ekstra sončnično olje
GEA sončnično olje
GEA sezamovo olje
GEA repično olje
GEA laneno olje
GEA konopljino olje
GEA orehovo olje
GEA oljčno olje z aromo česna
GEA oljčno olje z aromo tartufov
GEA sončnično olje z zelišči
GEA sončnično olje z zelišči
GEA BIO ekstra deviško oljčno olje
GEA BIO sončnično olje
GEA BIO olje črne kumine
GEA BIO kokosovo olje 500 ml
GEA BIO kokosovo olje 500 ml
Gea bio olje črne kumine
BIO izdelek

Gea bio olje črne kumine

jedilno hladno stiskano iz ekološke pridelave

Sestavine:

  • 100 % jedilno hladno stiskano olje črne kumine iz ekološke pridelave

 

Značilnosti:

  • pridobljeno s hladnim stiskanjem semen črne kumine »Nigella sativa« iz ekološke pridelave
  • bogat vir esencialnih maščobnih kislin (na 100 g olja je 57 g Omega 6 maščobne kisline)
  • vsebnost eteričnega olja daje olju značilen pikanten okus. 
  • poreklo surovine je Egipt, kjer so zaradi podnebja odlični pogoji za pridobivanje najbolj kakovostnih semen

 

 

Uporaba:

V prehrani ga uporabljamo kot začimbo in dodatek k hladnim jedem (solate, omake, prelivi). Odlično se poda tudi k zelju, siru in skuti.
Za samostojno uživanje se priporoča 1 čajna žlička v pol kozarca mlačne vode zjutraj in zvečer pred jedjo. 

Olje črne kumine lahko uporabljamo tudi za nego suhe, razdražene in občutljive kože, kot masažno olje v kombinaciji z drugimi olji (npr. oljčno, kokosovo). Olje izboljša strukturo kože ter jo naredi bolj gladko in prožno.

Po odprtju olje hranite v hladilniku. Pri nižjih temperaturah postane olje motno in gosto, kar pa ne vpliva na njegovo kakovost.


Pakiranje:
 steklenica 250 ml

Poreklo: Egipt


Hranilne vrednosti

 

znak-ekoekoloski_logo

Črna kumina “Nigela sativa” je izjeno cenjeno zelišče in že tisočletja velja za eno najbolj zdravilnih rastlin na svetu. Gea olje črne kumine pridobivamo s hladnim stiskanjem semen iz ekološke pridelave. Olje je zelo bogat vir esencialnih maščobnih kislin (na 100 g olja je 57 g Omega 6 maščobne kisline).  V prehrani ga uporabljamo kot začimbo in dodatek k hladnim jedem (solate, omake, prelivi). Odlično se poda tudi k zelju, siru in skuti. Za samostojno uživanje se priporoča 1 čajna žlička v pol kozarca mlačne vode zjutraj in zvečer pred jedjo.