Dušena pšenica z zelenjavo

Sestavine:

  • 35 dag pšeničnih zrn
  • liter vode
  • ena čebula
  • 2 česnova stroka
  • 3 jedilne žlice Gea ekstra rastlinskega olja
  • jedilna žlica paradižnikove mezge
  • kocka zelenjavne juhe
  • 35 dag brokolija
  • 15 dag zamrznjenega graha
  • 3 paradižniki
  • 8 dag naribanega parmezana
  • sol in poper
  • paradižnik in peteršilj za okras

Priprava:
Pšenico splaknemo s hladno vodo. V litru vode naj se namaka čez noč. Čebulo in česen olupimo ter drobno narežemo; zdušimo na vročem Gea ekstra rastlinskem olju, vmešamo paradižnikovo mezgo ter popražimo. Dodamo pšenico skupaj z vodo, zavremo, primešamo jušno kocko in pokrito na šibkem ognju kuhamo 40 minut.

Cvetove brokolija in grah dodamo k pšenici in odkrito kuhamo še 8 minut. Paradižniku odstranimo semenje in narežemo na drobne kocke. Paradižnik in polovico parmezana vmešamo v dušeno pšenico. Odstavimo in pustimo približno 10 minut. Nato začinimo, potresemo z ostalim parmezanom ter okrasimo s paradižnikom in peteršiljem.

Dober tek.

PDF download