Kakavov kolač s čokoladno glazuro

1:20
12

Sestavine:

  • moka za pomokanje
  • 14 dag pšenične moke
  • 5 dag kakava v prahu
  • pol čajne žličke pecilnega praška
  • 5 jajc
  • 20 dag sladkorja v prahu
  • malo marelične marmelade

 

Glazura:

  • 1,25 dl sladke smetane
  • 12,5 dag jedilne čokolade
  • kandirana angelika za okras

Priprava:

Podolgovat model premažemo  z GEA ekstra sončničnim oljem in pomokamo. Pšenično moko s kakavom in pecilnim praškom presejemo. Rumenjake ločimo od beljakov.

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Rumenjake penasto stepemo z 10 dag sladkorja v prahu. Med mešanjem v rumenjakovo maso dodajamo GEA ekstra sončnično olje. Beljake stepemo z ostalim sladkorjem v prahu v trd sneg. Sneg in moko previdno vmešamo v rumenjakovo maso, nato z njo napolnimo model in pečemo v pečici približno 40 minut. Pecivo naj se nekoliko ohladi, nato ga zvrnemo iz modela.

Za glazuro zavremo sladko smetano in jedilno čokolado ter gladko zmešamo. Pecivo premažemo z vročo marelično marmelado in prevlečemo z glazuro. Okrasimo s koščki kandiranega stebla angelike in narežemo na rezine.

Dober tek.