Banner 1

Kalamari s krompirjem (pečeni v pečici)

Sestavine:

  • 600 g krompirja
  • 500 g očiščenih kalamarov
  • 1 zelena paprika
  • 1 paradižnik
  • 1 manjša čebula
  • 4 stroki česna
  • 1 dl olja CEKIN Mediteran
  • 1 vejica peteršilja
  • poper, sol

Priprava:
Krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke. Kalamare operemo in osušimo. Papriko narežemo na rezine. Čebulo in paradižnik narežemo na tanke kolobarje. Česen in peteršilj sesekljamo.

Krompir zlatorumeno popečemo na olju CEKIN Mediteran. Opečenega stresemo v pekač in nanj naložimo narezano zelenjavo, osušene kalamare ter vse skupaj začinimo s sesekljanim česnom, soljo in poprom. Pripravljeno pečemo v pečici, ki smo jo predhodno segreli na 180 stopinj, približno 25 minut.

Namig: Jed lahko obogatite z GEA oljčnim oljem z aromo česna in jo potresete s sesekljanim peteršiljem.

Dober tek.

PDF download