Kruh s čebulo

Sestavine:

  • 500  g pšenične moke
  • 125 g graham moke
  • 40 g kvasa (kvas naj vzhaja s sladkorjem in z mlekom)
  • 2,5 dl mlačnega mleka in vode (vsakega polovico)
  • 80 g Gea ocvrte čebule
  • sol
  • moka za posipavanje
  • mleko za premaz

Priprava:
V skledi zmešamo pšenično in graham moko ter v sredini vtisnemo jamico. Vanjo zlijemo vzhajan kvas in ga zmešamo z mlekom in z vodo. Pustimo vzhajati 15 minut. Čebulo in sol vgnetemo v testo. Spet pustimo, da vzhaja. Oblikujemo štruco. Pekač namastimo, vanj položimo štruco. Pustimo vzhajati še 30 minut. Premažemo z mlekom. Pekač damo v že ogreto pečico na spodnjo mrežo in pečemo vsaj 45 minut na 180–2000 C.

Dober tek.

PDF download