Kuhana govedina v solati

0:25
4

Sestavine:

 

Solata:

  • 450 g kuhane govedine
  • ena rdeča čebula
  • 2 jajci

 

Solatni preliv:


Priprava:

  1. Goveje meso, ki smo ga na nizki temperaturi kuhali z jušno zelenjavo približno 4 ure, natrgamo na majhne rezine. Jajci položimo v kozico s hladno vodo, zavremo, odstavimo in pustimo stati 8 minut. Čebulo olupimo, narežemo na tanke rezine, prelijemo z žlico kisa in mariniramo vsaj 15 minut. Ohlajeni jajci olupimo in zrežemo na krhlje.
  2. V skodelici zmešamo preostali kis in gorčico, nato med mešanjem postopoma prilijemo GEA hladno stiskano bučno olje. Preliv začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom. Kuhano govedino zmešamo s čebulo, jo položimo na krožnik, obložimo z jajci in prelijemo s prelivom. Jed okrasimo z vodno krešo in ponudimo.

..
Dober tek.