Lečina juha z zelenjavo

0:40
4

Sestavine:

  • 40 dag leče (iz pločevinke)
  • 1 korenček
  • košček zelene
  • peteršiljev koren
  • 6 dag mesnate slanine
  • 3 dag gladke moke
  • ena čebula
  • 1,25 litra hladne goveje juhe
  • lovorov list, malo timijana, majarona, sol in poper
  • šopek peteršilja
  • malo kisa

Priprava:

Korenček, zeleno, peteršiljev koren in slanino narežemo na drobne kocke. Lečo splaknemo s hladno vodo in odcedimo. Peteršilj in čebulo na drobno nasekljamo.

V dovolj velik lonec močno segrejemo ZVEZDA sončnično olje; prepražimo slanino, čebulo in korenovke. Dodamo moko in jo svetlo rjavo zarumenimo. Postopoma dolivamo hladno juho. Na blagem ognju zavremo. Dodamo lovorov list, timijan, majaron, sol in poper ter na šibkem ognju kuhamo 20 minut. V juho stresemo lečo in vse skupaj kuhamo še nekaj minut. Na koncu dolijemo malo kisa, vmešamo peteršilj in juho takoj postrežemo.

Dober tek.