Nadevana svinjska rulada s piro

Sestavine:

  • 800 g svinjskega stegna
  • mešanica začimb za svinjino
  • 100 g pire
  • 5 žlic olja CEKIN Mediteran
  • 2 jajci
  • 1 čebula
  • mediteranska mešanica začimb in grobo mleti česen

Priprava:
Svinjsko stegno odpremo tako, da dobimo velik zrezek in ga natremo z mešanico (za svinjino). Piro skuhamo po osnovnem receptu. Čebulo sesekljamo.

Na maščobi prepražimo čebulo, da zarumeni, ji primešamo kuhano piro in začinimo z grobo mletim česnom ter mediteransko mešanico začimb.
V ohlajen nadev vmešamo jajci, ga razporedimo po svinjini in močno zavijemo v rulado. Tako pripravljeno rulado postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi. Ohlajeno narežemo na kose debeline dveh centimetrov. V ponvi segrejemo olje CEKIN Mediteran in rulado opekamo približno 10 minut na vsaki strani.

Namig: Servirani jedi lahko dodamo nekaj kapljic GEA oljčnega olja z zelišči.

Dober tek.

PDF download