Zelenjavni špageti s peteršiljevim pestom

0:30
4

Sestavine:

  • 250 g špagetov
  • 1 bučka
  • ¼ kg korenja
  • 10 češnjevcev
  • črni poper
  • sol


Peteršiljevo pesto:

  • 5 žlic GEA repičnega olja
  • 120 g peteršilja oz. en šopek
  • 4 žlice naribanega ementalca
  • 1 strok česna

Priprava:

Peteršilj operemo, posušimo in potrgamo listke s stebelc. Česen olupimo in narežemo na četrtine ter skupaj z naribanim sirom in GEA repičnim oljem dodamo peteršilju. Vse skupaj zmešamo v mešalniku v gladko omako.

Korenje in bučko očistimo in operemo ter narežemo na tanke rezine. Špagete skuhamo al dente po navodilu v vreli soljeni vodi. Pet minut pred koncem kuhanja dodamo špagetom zelenjavo. Špagete in zelenjavo nato odcedimo in jih pustimo v približno treh žlicah vrele vode, da dobimo sočnejšo jed. Češnjevce očistimo in zrežemo na krhlje. V ponvi segrejemo 2 žlici GEA repičnega olja, na katerem narezane češnjevce na hitro prepražimo. Vlažnim zelenjavnim špagetom primešamo pesto in dodamo prepražene češnjevce.

Zelenjavni špageti s peteršiljevim pestom so odlična topla predjed ali glavna jed.

Dober tek.