Kokosovo olje vsebuje 50 % lavrinske kisline

Kokosovo olje je v največji meri sestavljeno iz nasičenih srednje-verižnih maščobnih kislin, ki imajo antioksidativne lastnosti. Največji delež predstavlja lavrinska maščobna kislina ( 50 %). Ta ima v nasprotju s trans-nasičenimi maščobami številne ugodne učinke. Naš organizem je ne skladišči, ampak jo pretvori v energijo. Pretvori se v monolavrin in deluje antivirusno in antibakterijsko, hkrati pa ne uniči črevesnih bakterij, ki so potrebne za zdravo presnovo.

Lavrinska kislina je naravna maščobna kislina, ki je pomembna sestavina materinega mleka. Najbogatejši in najdostopnejši vir je gotovo kokosovo olje. Lavrinska kislina se v črevesju spremeni v monolavrin, ki dojenčke varuje celo pred virusi, ki so prevlečeni z maščobno oblogo  in pred patogenimi bakterijami. Pomembno je, da lavrinsko kislino vključimo v našo prehrano, da ohranimo zdrav imunski sistem.